tag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post3139386374683160466..comments2024-03-27T14:55:38.555+01:00Comments on Annika Estassy: Före och efter det stora tabberasetAnnika Estassyhttp://www.blogger.com/profile/06572127862571218386noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post-9426930254841744602010-02-20T16:46:27.002+01:002010-02-20T16:46:27.002+01:00Tänk dig en len sparris eller kronärtskockssoppa s...Tänk dig en len sparris eller kronärtskockssoppa som du har som förrätt, det ska liksom bara vara några skedars njutning...Annika Estassyhttps://www.blogger.com/profile/06572127862571218386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post-86106271671737866752010-02-20T16:24:53.350+01:002010-02-20T16:24:53.350+01:00Tack för tipset på användningsområdet av kopparna....Tack för tipset på användningsområdet av kopparna. Jag har bara tänkt mina som kaffekoppar.Evas blogghttps://www.blogger.com/profile/06793727446430686454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post-92138488759571120032010-02-20T15:30:24.074+01:002010-02-20T15:30:24.074+01:00En middag när gästerna stannar länge och tar om av...En middag när gästerna stannar länge och tar om av maten flera gånger är toppen! Jag bjöd på min nya favorit, Boeuf Bourguignon. Förra gången följde jag receptet slaviskt, nu hade jag gjort små egna förbättringar; ingen syltlök, inget fläsklägg utan bacon köpt över disk, mindre vin i såsen för att få fram smaken av den goda buljongen, smörstekta färska champignoner som hälldes i grytan precis före serveringen, ett extra lagerblad, mer persilla... Chokladmoussen fick denna gång smak av mint istället för chili. Förrätten, fransk lantpaté och cornichons på dansk kavring var en supergod kombination. Och så tre franska hårdostar med ett lagrat portvin till.<br />Givetvis kom Provence upp som samtalsämne! :)<br />Visst är tekopparna fina! Arvegods som jag även använder till glögg, soppor och efterrätter. Även duken är arvegods, sydd av kinesiska invandrare i Gjibouti, i östra Afrika. Det är kul med saker som har en historia.Annika Estassyhttps://www.blogger.com/profile/06572127862571218386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post-43421053030463136142010-02-20T12:57:25.315+01:002010-02-20T12:57:25.315+01:00Det är något av det roligaste jag vet...att plocka...Det är något av det roligaste jag vet...att plocka ihop efter en trevlig middag. Tänka på de roliga samtalen och den goda maten. Skriva upp vad som blev bäst till nsäta gång och äta upp resterna från efterrätten.<br />Hoppas att ni har en vilsam lördag.Granne med potatisodlarenhttps://www.blogger.com/profile/11969971859288530472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post-9822148209701618762010-02-20T12:22:18.995+01:002010-02-20T12:22:18.995+01:00Vilken vacker dukning! Sådana koppar har jag också...Vilken vacker dukning! Sådana koppar har jag också. Det är så fina! Bild nr två - ser att "Ett år i Provence" ligger framme :) Vad bjöd ni på för gott?Evas blogghttps://www.blogger.com/profile/06793727446430686454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post-91070528465888525562010-02-20T10:38:20.356+01:002010-02-20T10:38:20.356+01:00Tänker du på de tomma glasen? :)Tänker du på de tomma glasen? :)Annika Estassyhttps://www.blogger.com/profile/06572127862571218386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1378196684442722589.post-44427713856253945032010-02-20T10:21:57.267+01:002010-02-20T10:21:57.267+01:00Hm, ser ut som om ni hade riktigt trevligt!Hm, ser ut som om ni hade riktigt trevligt!Maria Björkmanhttps://www.blogger.com/profile/07989948025870616377noreply@blogger.com