tisdag 11 november 2008

Boktipset

Träffade min läseklubb igår – vi var hemma hos Inger denna gång, fem kvinnor (Carina, Marianne och Susanne ingår också) som trivs allt mer med varandra. Som alltid bjöds det på soppa och så en god efterrätt till det. Boken vi skulle läst till denna träff var Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. Tredje boken jag läser av honom och nu vet jag bestämt att jag inte gillar honom som författare. Kan förstå hans livsfilosofi men däremot tycker jag att han är en riktigt usuel skribent. Inte bara att språket är torftigt utan även hans sätt att bygga upp historien är bristfällig. Han är helt enkelt jättetråkig och han stimulerar mig inte tillräckligt mycket. Och då är det kört. Att kunna njuta av språket och av en romans uppbyggnad är för viktigt för mig för att jag ska kunna se förbi det. Det var nog bara en i gruppen som gillade boken. Men det är det som är så roligt med en läseklubb - att diskutera, jämföra varandras intryck osv. Samtidigt så hinner vi avhandla en massa annat också - politik, relationer, arbeten...
På måndag ska troligen Susanne och jag träffa två ev. nya medlemmar i klubben för att känna dem på pulsen. Och nästa träff blir hemma hos oss.
Vi listade upp en massa böcker som vi är sugna på. Skumtimmen ska vi läsa till decemberträffen, en debutant som fått finfina recensioner. Det har de övriga böckerna med - vi väljer bort allt annat. Känner mig även nyfiken på Otrohetsdieten som beskrivs som "en underhållande och skarp samtidsroman som driver med vår tids bantningshets, men också en insiktsfull skildring av ett vuxet förhållande där behovet av förändring är akut". Passar nog när man är på resande fot och inte orkar med för tung litteratur. Bara den inte är för floskig!
Annars har jag redan beställt Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande samt Tusen år har jag funnits här.
Så till frågan – hur hinna med att läsa allt detta? Jo, då har jag den stora fördelen att jag åker in till jobbet kommunalt. Det blir faktiskt mycket läst då. Fast det bästa tipset ändå är helt enkelt att skippa en hel del onödig tv-tid och passa på att läsa en stund i stället. För handen på hjärtat – nog är det många tv-program man kan välja bort?

Inga kommentarer: