lördag 22 november 2008

Diverse funderingar

Läser i tidningen att Foppatofflan floppar. Äntligen! Hur denna vedervärdiga skapelse överhuvudtaget kunde bli en hit är en av mänsklighetens stora gåtor. Varför, varför väljer folk att gå omkring i skor som ser ut som Musse Piggs? Okej, de lär vara sköna. Men det finns så otroligt många andra sköna – och snygga – alternativ. Och färgerna! Obegripligt... Men samtidigt väldigt intressant att de annars så försiktiga svenskarna av egen fri vilja klampar omkring i neonfärgade plastdojor.

New York Times påstår att Hillary Clinton är påtänkt som USA:s nästa utrikesminister. Efter att ha läst biografin om henne så hoppas jag att det blir så. Ingen hel lätt dam att tampas med, men hon känns äkta och engagerad samt har omvärldens respekt. Bara hon lär sig att lyssna på sina rådgivare och inte endast beslutar efter eget huvud.

Beträffande kvinnor med makt har det franska socialistpartiet valt en kvinna som ledare, Martine Aubry. Aldrig hört talas om – jag hoppades på Ségolène Royal. Blir spännande att följa, trots att jag inte röstar på hennes parti. Ja visst, som fransk medborgare får jag rösta! Är svensk också så jag röstar även här. Undrar hur många medborgarskap man får ha? Blir man mer demokratisk ju fler omröstningar man får deltaga i?

Jag erkänner – vi tittar på Idol och vi tycker för det mesta att det är kul. Mina barn tittar aldrig... Våra favoriter? Kevin för min del (och har så varit från dag 1) eftersom han är den enda som redan är en äkta artist. Snacka om naturbegåvning! Och T hade Anna p.g.a. hennes särart. Men nu har hon åkt ut. Hur många kommer att minnas Idol om hundra år?

Diverse julkonserter med diverse schlagerartister får ställas in på löpande band eftersom företagen sparar och skippar den typ av nöjen för sina anställda. Tack säger jag! Ge personalen folkbildning istället – en bra bok, en biobiljett, en skön cd, en cool dvd, konsert, teater, konst – vad som helst som får oss att reflektera en stund. Det sista vi behöver är fler aktiviteter à la Ålandsfärjor, nej, usch och fy.
Säger hon som tittar på Idol! Det är svårt att leva som man lär...

Inga kommentarer: