söndag 16 november 2008

Höstfest på söder


Ett stort tack till de två värdinnorna, Liselotte och Elisabeth för årets höstfest! När Stefan gjorde entré för femte gången på raken för att försöka sjunga "Tösen från Koskuskulle", som han faktiskt glömt texten på, visste jubeln inga gränser! 35 st glada var vi som längtat efter att få festa bort novemberrusket. T och hans bordsdam Maria pratade viner, resor och relationer medan jag plågade min bordsherre Håkan med frågor typ: "tror du att grottmänniskor hade lika stort behov av psykologer eller är det evolutionen som skapat terapeuter?". Jag erkänner - han såg något förvånad ut men svarade snällt. Okej, vi snackade resor och böcker också... :-D

Idag var av förklarliga skäl en lugn dag. Lång frukost med söndagens tidning, lite pyssel och sedan en tidig bio i kvarteret – James Bond. Så skönt att bo på gångavstånd till det mesta men samtidigt nära såväl grönområden som city. För 3 år sedan fick T och jag för oss att vi skulle titta på villor i Enskede men det tog bara ett par visningar innan vi upptäckte att detta inte alls var vad vi ville egentligen. Villa och förortsliv hade sin charm när barnen växte upp men det skulle kännas som en landsförvisning att hamna där igen. 18 år i eget hus räcker gott för min del, och såväl T som jag har andra intressen än att hålla på att fixa med en kåk. Nej, att sköta om landet är fullt tillräckligt för vår del!

Höstens första snö föll i eftermiddag. Den smälte givetvis genast bort men den påminde oss om att 1:a advent bara är två veckor bort!

Inga kommentarer: