fredag 28 november 2008

Häxan i våningen under

Nu är det officiellt – jag är en bitch.
Igår stod varken jag eller T ut längre utan tänkte att nu djävlar måste vi agera. Vi blev nämligen så in i helsike trötta på grannen ovanför eller snarare hennes ungar som tydligen får bete sig hur som helst. Bor man i radhus eller villa är det okej. Bor man i lägenhet är det annorlunda, då måste man ta hänsyn till att det finns grannar väldigt nära. Så när ungarna för hundrade gången hoppade omkring där uppe så att fönsterbrädorna hos oss skallrade gick jag upp och ringde på dörren. Och bad dem allesammans dra åt helskotta…
Nej, det gjorde jag förstås inte, utan jag behövde egentligen aldrig säga så mycket för grannen såg väldigt skyldig ut när hon öppnade dörren och frågade direkt – innan jag hann öppna munnen – om de lät mycket nere hos oss. Jag tror att jag såg otroligt arg ut att hon insåg att här var det inte läge att mopsa upp sig! Så hon bad om ursäkt och efter det upphörde alla duns uppifrån. Ungar måste få låta, det säger vi ingenting om – vi har ju haft småbarn själva – men det är föräldrarnas ansvar att styra upp dem när det börjar bli lite väl mycket. Det verkar vår granne ha svårt med och mesiga föräldrar är bland det värsta både T och jag vet. Men ikväll var det lugnare än på mycket länge så peppar, peppar, kanske att budskapet gick hem trots allt.
Skönt, nu slapp vi lägga bajs i hennes brevlåda.
Skojar bara…

Vi har tittat på Idol och T har nästan fått allergiska utslag av Carola. Jag förstår honom, inte heller jag står ut med henne. ”Jag orkar inte med människan!” skriker han förtvivlat så fort hon syns i bild. Desto gladare blir han av lille Johan. T är nämligen lite svag för Johan förstår ni. Och en annan vi inte orkar med är stackars Alice. Visst, hon kan sjunga men hon är ju så otroligt präktig och trååååkig. Dessutom klipper hon av varje slutton, håller inte ut dem en enda gång.
Undrar hur mycket pengar vi lagt ner på att rösta på diverse kandidater. Jag röstar förstås alltid på Kevin, medan T är lite mer otrogen. Ikväll var det Robin som fick hans röst (förresten, var det någon som märkte hur konstigt förtjust Carola blev i Robin?). Jag vet, vi är jätte pinsamma, och gamla, och pinsamma igen, men det är sant – vi röstar på Idol! Och när vi ändå är inne på bekännelser och avslöjanden – jag lyssnar på Tracks också…

Inga kommentarer: