fredag 26 december 2008

Julmys

Annandag och såväl T som jag sitter i sängen. Frukosten är avklarad, bara maken och jag och tända ljus. Barnen sover fortfarande – dottern var ut och roade sig igår kväll. Juldagen är tydligen en stor utekväll (lustig formulering detta!) och då är det party som gäller. Där ser man. På min tid gick man ut Annandagen. Numera går man tydligen ut på självaste julaftonen också, då gärna på Casino, och kommer man inte in försöker man skjuta in sig… Nej, då känns det tryggare med att fira jul som vi gjorde, i lugn och ro, med god mat, dryck och gemenskap. Att jag sedan däckade jätte tidigt på julaftonen eftersom jag varit uppe sedan kl 4 på morgonen är en annan historia…
T sitter och läser ur en av julklappsböckerna, Bodil Malmstens Sista boken från Finistère. Det blev överhuvudtaget en fin julafton med personliga och genomtänkta julklappar. Känner mig riktigt bortskämd. Tack älskade ungar och make för allt det fina!

Igår passade jag på att baka. En stor sats med lussekatter blev det, till sonens ohämmade glädje! Han är snart 23 år men blir fortfarande besviken om han inte får lussebullar till jul. Alla som bakat saffransbröd vet att det brukar vara svårt att få till saftiga bullar. För det mesta krävs det ordentligt med dopp för att få bort den torra och dammiga känslan. Men inte mina inte! Lyckades otroligt bra och de riktigt smälter i munnen. Två mjukpepparkakor har det också blivit, en till svärmor och en till oss. Även de blev saftiga och goda. Så nu behöver jag inte baka under resten av året – har bevisat att jag fortfarande kan!

Inga kommentarer: