söndag 21 december 2008

Tomtemor har sagt upp sig

Vi tog en tripp till Solna Centrum i e.m. för att köpa en julgransmatta. De var givetvis slut överallt. Gillar inte köpcentrum – samma butikskedjor i varenda ett av dem, alla fik verkar ha samma leverantör, det är effektivt men väldigt tråkigt och opersonligt. Vi undviker köpcentrum så mycket det går, ändå hamnar vi där alltför ofta…

Färdig fixat hemma nu och granen är klädd! Första söndagen på en månad som jag inte jobbar några timmar. Då blir det mycket gjort.
Minns hur jularna var när barnen var små. Vi hade nästan alltid släkten på besök och folk som sov över. Jag jobbade heltid men skulle ändå julpyssla, skapa mina egna julkort och kransar, baka allting själv och allt mat skulle vara hemlagat. Granen skulle kläs på olika sätt varje år beroende på vilket tema jag valde och jag lade ner mycket tid på dukningen. Paketen skulle vara vackra och ha finurliga rim. Vi hade öppet hus för grannarna. När julaftonen väl kom sprakade brasan i kakelugnen, barnens ögon tindrade och allting var perfekt. Själv brukade jag nästan svimma av trötthet. Nej, så vill jag aldrig ha det igen! Idag gör vi precis så mycket som vi själva tycker är kul och mysigt. Viktigast är att vi känner oss avslappnade och glada, inte att våra jular är några hemma-hos-reportage. Been there, done that...

Inga kommentarer: