lördag 24 januari 2009

Vill ha vår!

Jag är trött på den här årstiden. Vill ha vår! I Halmstad blommade tydligen snödropparna längst med husväggarna. Vi har ett eget vårtecken – kärleksörten på vår altan i stan skjuter små gröna rosetter. Även den är otålig... Känner hur min trädgårdslängtan börjar vakna igen efter att ha legat i träda sedan oktober då de sista lökarna kom ner i jorden. Inga tulpaner dock – det vore som att bjuda in rådjuren till ett dukat bord. Vänta bara – jag kommer att tråka ut er fullständigt när våren kommer och jag bara måste berätta om allt som händer i rabatterna på landet! Bestämde mig egentligen för att bara ha en naturtomt där men har kapitulerat fullständigt. Jag klarar mig inte utan trädgård, så är det bara. Villalivet i förorten vill jag absolut inte ha igen, trots att min trädgård var den vackraste och mest omtalade i grannskapet (inget skryt utan dagens sanning), men en trädgård någonstans måste jag ha. Åh, vad T ska få gräva i vår!

Inga kommentarer: