tisdag 3 februari 2009

Bröd och skådespel åt folket

Men herregud, hur kunde jag missa att årets melodifestival sparkar igång på lördag? Det har verkligen gått mig helt förbi. Måste nu grunna ett tag på vad detta är ett tecken på.
Jag har många glada minnen när det gäller melodifestivalen. Minns t.ex. en kväll när vi samlades ett gäng hos A som då bodde i en 1:a på 30 kvadrat. Vi hade jobbat hela dagen – deltävlingen sändes en fredag – vi var trötta och hungriga och bjöds bara på chips, dipp, och rätt så mycket dricka under hela kvällen. Det slutade med att någon dansade på soffbordet, en annan slängde ut avokados och handdukar genom köksfönstret, en tredje somnade, någon hängde sönder en kökslucka osv. Oj vilket party det var!
Så är det inte nu för tiden kan jag upplysa om. Nu är vi lugna och sansade (tråkigare säger mina barn). Vi äter mer, dansar mindre och diskuterar. T.ex. om kulturens utarmning och om man ska ge folket vad folket vill ha eller om man ska ge folket vad det behöver, om kulturens roll i mänsklighetens utveckling samt andra djupsinnigheter. Där ser man vilka tankar en liten melodifestival kan sätta igång. Jag missar dock lördagens omgång – då är T och jag i Tallinn!

Inga kommentarer: