söndag 1 februari 2009

Kulturell söndag

Vintervy från Djurgårdsbron. Även när det är isigt gråväder är Stockholm vackert.
Intressant med vårsalongen samtidigt som jag inte kände mig vare sig berörd eller provocerad av ett enda alster. Däremot blev jag road av ett flertal och det är alltid spännande att se hur konstnärer – de flesta på vårsalongen är fortfarande amatörer – skapar med en mängd olika tekniker och material. Det finns alltid folk som tycker att de skulle kunna göra det lika bra själva men då undrar jag – varför gör de inte det då? För det är så det är med konsten, lätt att racka ner på den och otroligt svårt att uttrycka någonting själv. Konstnärer har därför min fulla respekt även om jag inte gillar deras verk.
Det var fullt med folk ute men ändå inte trångt. Blå Port är som vanligt ett säkert kort för lagom kulturella stockholmare i sina bästa år.

Inga kommentarer: