lördag 28 februari 2009

Mindfulness?

Nu får det räcka. Jag ska sluta frossa i sommarbilder och försöka ägna mig åt Mindfulness istället dvs bli närvarande i nuet. Varför plåga mig själv med att längta till någonting som vi alla vet kommer, förr eller senare? Mamsen brukar säga att min uppgift i livet är att lära mig tålamod. För något år sedan var jag på ett föredrag med Dr Ola Schenström som brukar prata sig varm om just Mindfulness. Det han sa lät klokt och riktigt. Jag är dock hopplös på att omsätta det i praktiken, min hjärna går alltid på högvarv. Nu är det dags att sjunka ner i soffan, börja lösa gårdagens korsord och njuta av nuet. Det är min egen hemsnickrade variant av Mindfulness.

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Inget har som yoga fått mig att vara närvarande, annars flyger mina tankar också vildsint omkring. Hoppas du fick en bra yogastund!

Annika Estassy sa...

Tack Eva, jag ser fram emot kvällen. Just nu har jag magkatarr känner jag så lite avslappning är nog inte så dumt!