tisdag 24 februari 2009

Nyckelfågeln

Så där ja, nu är jag klar med Fågeln som vrider upp världen av Murakami, och på tisdag är det dags för bokgänget att samlas hos Birgitta. Jag har några dagar på mig att smälta boken, blir inte riktigt klok på den. Har hela tiden funderat på hur Murakami till slut skulle knyta ihop påsen men vet inte vad jag ska tycka om det sättet han gör det på. Jag är en konkret typ som gillar att få svar på mina frågor men Murakami gäckar mig ända fram till sista sidan. Vad är verkligt och inte? Vad har egentligen hänt? Kan det vara så att den speciella formen gör att lite av innehållet går förlorat? Beror mina frågor på en kulturkrock, att jag inte är van vid surrealistiska berättelser? Fågeln som vrider upp världen gör mig lika förvirrad som en David Lynch film. Vi får se om tjejerna kan hjälpa mig att förstå…

Inga kommentarer: