torsdag 12 februari 2009

Sopor eller barn?

Min fasta övertygelse är att vilket heltidsjobb man än utför (37-40 timmar/vecka) så ska man ha en lön som det går att leva på. Varför jobba annars? Jag tycker även att utbildning måste märkas i lönekuvertet. Vad har då gått fel när en sopåkare tjänar mer än en behörig lärare, en person vars uppgift är att ge det värdefullaste vi har – våra barn – kunskap? Och kom inte med några floskler om att lärare har en massa betald ledighet osv. Har man någon gång satt sig in i läraravtalet blir det tydligt att det inte är på det viset. Vi diskuterade detta på jobbet häromdagen och jag ser nu att även Lärarförbundet reagerat. Blir spännande att se vad som händer inför nästa avtalsperiod – är våra sopor mer värda än våra barn?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Jag reagerade också när jag såg lönekraven...En total revision av alla nivåer inom stat, kommun och landsting vore nyttigt. Lärare och vård och omsorg verkar alltid värderas lägst, man undrar ju varför...

Hoppas ni får en riktigt skön helg med massor av romantiska röda hjärtan:-).
Kram från fredagsglad, Ollesugen barnledig kvinna i sina bästa år

Annika Estassy sa...

Kram tillbaka - det blir en helg på landet samtidigt som jag ska försöka få undan viss pappersjobb. Men lite kärlek ska vi nog allt hinna med! ;-)
Glada hälsningar från pigg 40+ kvinna med nyslingat och superelektriskt hår.