torsdag 26 mars 2009

Girighet går före fall

När jag inte orkar vara upprörd längre blir jag istället förundrad. Jag blir alltså först arg över vissa personers gränslösa girighet och brist på etik och moral. Sedan skakar jag på huvudet åt deras totala dumhet, nu senast åt Wanja Lundby-Wedin. Finns det ingen i Wanjas närhet som kan hjälpa henne att hantera drevet på rätt sätt? Eller är det en medveten strategi att låta henne trampa i klaveret gång på gång, kanske för att undvika att strålkastarna riktas mot några andra? Men hon kanske helt enkelt vägrar att lyssna, vad vet jag? Hennes senaste utspel för att lugna kritikerna är att avsäga sig några av de alltför många styrelseuppdragen hon har – dock inte dem med höga arvoden! Jag har undrat vad det är som får vissa att åta sig uppdrag som de uppenbarligen inte har tillräcklig kompetens för; högmod, dålig självkännedom eller girighet? I Wanjas fall verkar det sistnämnda vara en stark bidragande faktor.

Inga kommentarer: