onsdag 18 mars 2009

Jag är en Lunchtime Loungers

Jag funderar över vilken personlighetstyp jag är; är jag en ”Morning Glories” som är produktiv på förmiddagen och kollapsar direkt efter lunch? Eller kanske en ”Late Afternoon Slumpers” med störst energi precis efter lunchen? ”Midday Maestros” är som minst produktiva på morgonen och det tar fram till lunch innan de är på banan. Dock tror jag att ”Lunchtime Loungers” passar mig som älskar långluncher och kompenserar det med att vara extra effektiv under eftermiddagen. Tydligen typiska personlighetstyper för Spanien och Italien. Kan ju stämma – jag är ju född i Nice, nära Italien. I Sverige är annars de flesta "Midday Maestros" och i Tyskland är det "Morning Glories" som regerar.
Detta är värdefull kunskap när chefer planerar sina team menar forskaren bakom undersökningen, Donna Dawson, brittisk beteendevetare.
Men allvarligt, är inte detta värdelöst vetande?

Inga kommentarer: