måndag 16 mars 2009

Korrläsning

Omslagsbilden till VB 2008. Jag tror att det är en häst. Eller en hund. Oavsett vilket så är den fin.

Jag sitter och korrläser verksamhets- berättelsen. För 18 år sedan, när barnen var små och räntorna höga, jobbade jag ibland extra som korrekturläsare. Det enda bokförlag som nappade när jag erbjöd mina tjänster var Harlekin. Jag slutade ganska snart. Finns Harlekin fortfarande?

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Var det inte deckarförfattaren Minette Walters som började som redaktör för typ Arlekinnoveller - och sen började skriva själv för de manus som kom in var så dåliga, och sen började skriva sina kriminalromaner... man vet aldrig var det slutar med korr. Fin bild i alla fall!

Annika Estassy sa...

Ja, om det var Harlekinmanusar som Walters skulle korra förstår varför hon övergick till att skriva egna romaner! :-)