tisdag 3 mars 2009

Månadens bokträff

Birgitta bor i en jättemysig liten lägenhet på Söder och där finns det böcker precis överallt! Inramningen var alltså perfekt för månadens bokträff. Fågeln som vrider upp världen var kvällens samtalsämne och om den skulle vi nog ha kunnat prata om ännu, så komplex som den är. Analyserar man tillräckligt länge kan de mest märkliga tolkningar komma fram som t.ex. min plötsliga insikt om att nog så gott som samtliga karaktärer i boken – utom huvudpersonen – egentligen är spöken. Gissar att jag sett Sjätte sinnet av M. Night Shyamalan en gång för mycket! I see dead people överallt…
Föredrar ni en annan tolkning av innehållet är den säkerligen lika möjlig den. Detta är inte en roman som låter sig begränsas av en enda sanning!

Med tanke på mitt upprörda inlägg om Sveriges misslyckade integrationspolitik, fick jag ikväll nytt hopp av Birgitta som berättade att hon är flyktingvärd hos Röda Korset. Jag hade faktiskt ingen aning om att denna typ av ”fadderskap” existerade och att det finns människor som engagerar sig. Varför gjorde jag inte det? Och vågar jag göra som Birgitta, gå över från ord till handling?

Inga kommentarer: