måndag 20 april 2009

Ännu fler kryp

Jaha, som om det inte vore nog med kryp redan – nu har vägglössen vaknat till liv igen och ökar markant i antal. Jag vill inte veta sånt! Jag vill fortsätta att tro att vi lever i vårt eget lilla vakum där inga äckliga kusar finns! Fast det är lite märkligt detta – när jag som barn bodde i Senegal tyckte jag aldrig att det var konstigt med diverse kryp eftersom de liksom hörde till. Kackerlackor, spindlar, flugor… Minns dessutom en gång när jag som vuxen var och hälsade på pappsen i Togo och tände lampan i köket en sen kväll… stora spinkiga röda myror på långa ben som hjälpte till att diska faten. Jag släkte och gick ut igen. Eller när vi var på en road trip och skulle övernatta i en hydda i bushen och jag hade världens största svarta spindel som rumskompis. Lovar att myggnätet var ordentligt inbäddat den natten! Jag borde alltså vara härdad vid det laget men vägglöss, där går väl ändå gränsen. Kackerlackor suger i varje fall inte blod – ännu…

2 kommentarer:

Boktokig Eva Boström sa...

Uach! Avskyr småkryp! det blir allt värre med min avsky genom åren! Jag undrar vad et beror på!

Annika Estassy sa...

Samma här, jag är inte alls lika tolerant som när jag var yngre.