onsdag 29 april 2009

Hållbar livsstil?

Just nu är jag lite kär i Kameradoktorn på Birger Jarlsgatan... Jag slank in för att berätta för killarna om hur icke kompatibla min laptop och kamera är med varandra. Killarna inte bara förklarade tekniken för mig utan hittade även en lämplig (och gammal) installationsskiva som jag fick i gåva. Fick dessutom lära mig att kamerans minneskort måste formateras om då och då vilket givetvis var en total nyhet för mig men säkert inte för någon annan... Min kamera är snart 4 år och min dator 2,5 år vilket med dagens mått innebär att de uppnått pensionsåldern. Fast jag kan bara inte med att byta ut fungerande teknik hur som helst, det bär liksom emot. Har svårt att slänga bort matrester också vilket brukar sluta med diverse intressanta odlingar i kylskåpet. Är det detta som kallas för att leva hållbart? Hoppas inte Linus läser detta - jag kommer att få så mycket skäll. För att inte tala om Marit Paulsen som med sin bok Lurad av laxen vill skapa debatt om vår mat. Hon tycker med all rätt att vi slänger bort alldeles för mycket mat, hela 100 kg full ätlig mat per person och år. Fast jag lovar att odlingarna i vårt kylskåp sedan länge passerat bäst-före-datumet...

2 kommentarer:

Unknown sa...

det där med datumen är ju bäst före. Inte tvunget dåligt efter.. ;-)
Är smålänning, allt går att ta till vara! :-D

Annika Estassy sa...

Kära Linus, jag ska ta med några doggy bags till dig! :D