tisdag 21 april 2009

Rör inte min papperstidning!

Lustigt hur nyheter går i flock så att säga. Plötsligt är bloggandet på tapeten och denna gång handlar det om att det inte alls är så att folk läser särskilt många bloggar. Endast 5% av svenska folket läser en blogg dagligen och 17% gör det varje vecka. Men då så alla arga typer som tycker att det är så förfärligt att kvinnor lägger ner tid på bloggar – ni ser, det är inte så farligt i alla fall! En glädjande nyhet är att ungdomar visst läser morgontidningar (det såg mörkt ut där ett tag) men de gör det på nätet. Papperstidningarna verkar alltså gå en dyster framtid till mötes. Tråkigt! Ingenting kan ersätta känslan av att sitta vid frukostbordet med en alldeles färsk morgontidning framför sig. Även om jag är gravt nätifierad (vet inte om ordet existerar men det borde göra det) så älskar jag papperstidningar. Det pågår en debatt om dess framtid. Den som lever får se men jag utgår från mig själv och tror att korta nyheter gäller på nätet medan papperstidningen ska bjuda på välunderbyggda analyser, reportage och snygga bilder. Då vill jag bläddra istället för att skrolla.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Älskar att tassa upp och hämta mina två morgontidningar, eller på sommaren: att gå ner till bryggan och hämta dem i trälådan i brygghuset. Det är vardagspoesi jag inte vill vara utan.

Annika Estassy sa...

Precis så känner jag också, hela dagen blir fel om den startar utan morgontidning.

Inger sa...

Håller helt med er!
Är man gammaldags när man tycker att det är jobbigt att läsa på skärmen? Har dock kommit förbi stadiet där man måste skriva ut alla mail, förekommer fortfarande i någon hörna här på jobbet...

Annika Estassy sa...

Så skönt Inger att också du är gammaldags i så fall! Och skriva ut mailen... nej, det var läääänge sedan jag slutade med det! Vad har man servrar till i så fall?