onsdag 17 juni 2009

I en annan del av stan

Min ordinarie tunnelbanelinje byggs om och jag tvingas plötsligt ut i det okända. Jag kliver inte längre upp ur underjorden vid Kungsträdgården varifrån jag annars går den välkända vägen till jobbet. Jag hamnar istället vid Rådmansgatan, och därmed i en ny värld. Jag promenerar en stump på Sveavägen och svänger sedan upp på Tegnérgatan. Jag passerar butiker jag aldrig sett, caféer jag aldrig besökt, restauranger vars mat jag aldrig smakat. Jag går förbi ett intressant antikvariat och en spännande antikhandel. Jag stannar till en stund framför ett skyltfönster fullt med orkidéer. Gatuljuden är annorlunda, dofterna likaså. Ibland är det väldigt trevligt att tvingas ut på okänd mark.

2 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det där fascinerande - man tror att man känner stan, och så öppnar sig helt nya världar! Fast ibland stirrar man på gamla välkända kvarter, på riktigt, och upptäcker dittills aldrig sedda saker där också ...

Annika Estassy sa...

Ja, det är väldigt lätt att bli hemmablind!