tisdag 23 juni 2009

Jag, en grön själ

Jag har omdefinierat mig själv. Jag är inte längre en trädgårdsnörd, jag anser mig istället tillhöra de gröna själarna. DN uppmärksammar oss - vår tid är nu. Ska inte tjata mer om det men det känns bra att ha fått en identitet. Igår gick jag hem från jobbet med i ena handen en kasse fina tomatplantor som jag fått av Linus, och en bok i den andra. Det kändes bra. Jag ska vårda tomatplantorna ömt och bjuda Linus på en tomat när vi är tillbaka från våra semestrar. Jag måste tänka på mitt rykte - en grön själ har inte ihjäl tomatplantor som någon annan dragit upp från frö.

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Fin bild och bra tanke! Klart du är en grön själ. Eller en trädgårdsande? Eller kanske en trädgårdsälva?

Annika Estassy sa...

Eller en trädgårdstomte?! ;)

Unknown sa...

Ja, det vore inte dumt med en tomat! ;-)
Hoppas de tar sig bra och ger en bra skörd!

/Balkongtomten!

Ulltand sa...

Om du liksom Speer tänkt odla biodynamiskt, så rekommenderar jag följande recept på ett biodynamiskt, livsförstärkande medel:

Nr 502: Röllekablommor pressas in i urinblåsor från kronhjort, placeras i solen under sommaren, i marken under vintern och grävs upp på våren.

Nr 503: Kamomillblommor fylls in i tunntarmar från nötkreatur, läggs ned i humusrik mark på hösten och tas upp på våren.

Nr 505: Småhackade barkbitar av ek läggs i en skalle från något husdjur, omges av torv och grävs ned i marken på hösten på ett ställe där mycket regnvatten rinner förbi.

Mer om Rudolf Steiners "fantastiska" odlingsteknik finns på webben. Lycka till.

Annika Estassy sa...

Tack för underbara tips Ulltand! Jag hoppas du inte blir besviken om jag håller mig till mina egna, betydligt enklare, metoder... :D