fredag 5 juni 2009

När rädslan styr

Någon frågade mig nyligen om inte de reaktioner mina åsikter framkallar gör mig rädd. Först skrattade jag. Men sedan blev jag fundersam. Kan det vara så illa att rädslan hindrar vanliga människor från att säga vad de tycker och tänker? Har det verkligen gått så långt? I Sverige...

2 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag tror Sverige blivit ett tystare och räddare samhälle på flera sätt, så var det på min senaste arbetsplats, hoten om uppsägningar och något odefinierat hotfullt i luften gjorde mötena tysta och försiktigheten stor där man tidigare pratade öppet och fritt.Jag har hört många berätta om det. Men annars om samhället i stort så tänker jag som du, inte kan rädslan ha blivit så stor att människor inte vågar uttrycka sig om samhälle och politik?

Annika Estassy sa...

Hoppas inte...
Och så sorgligt med arbetsplatser där man inte längre vågar tala öppet.