torsdag 23 juli 2009

Matfunderingar

Det halvligger en lång man i min lilla soffa. Soffan är exakt 145 cm lång och mannen är exakt 188 cm . Det betyder att det sticker ut rätt så mycket ben och fötter från soffan.
Men i morgon, när mannen sitter i friggeboden och jobbar ska jag återigen ta soffan i besittning. Där ska jag sitta en stund och fundera ut en lunch och en middag. Vi ska nämligen tillbringa helgen tillsammans med S och L samt deras lilla dotter. Det är en liten tradition vi har; de tar bussen upp till Norrtälje, vi möter upp dem med bilen vid Flygfyrens stormarknad och sedan handlar vi varsin lunch och middag innan vi alla tar plats i bilen och kör mot Vätö. Menyn är en överraskning men den får inte vara krånglig. Less is more kan man säga. Under tiden ett par lagar maten kan det andra slappa bäst det vill. De som lagat maten slipper disken.
Förra sommaren gjorde vår taboulé med grillade lammkorvar till succé. För att inte tala om T:s egenmarinerade lammracks med tillhörande vitlöksdoftande potatisgratäng. Hur övertrumfa det? Tänk om jag kunde hitta rikligt med gula kantareller... Det blir till att ge sig ut i skogen i morgon och slåss mot en miljon fästingar. Och hittar jag inga kantareller i skogen får vi fuska och ta dem som Flygfyren säkert har i sin grönsaksdisk!

Inga kommentarer: