tisdag 14 juli 2009

Släkten är värre

Idag är det Frankrikes nationaldag och idag kommer min yngsta lillasyster till Sverige för första gången. Jag har alltså en lillasyster som inte bara är yngre än min egen dotter utan även heter likadan! Moderna familjer är verkligen variationsrika (min franska och mycket borgerliga farmor orkade till slut inte förfasa sig längre) i synnerhet om där ingår en patriark med tre olika fruar (dock inte samtidigt). Då är det inte lätt att minnas namnen på alla barnen och barnbarnen!
Eller som pappsen svarade när jag upplyste honom om namnkrocken: -Jag tyckte att det klingade bekant men kunde för mitt liv inte minnas varför när jag skulle registrera hennes födelse. Se det som en komplimang – jag tyckte tydligen om namnet.
Pappsens franska logik...
Yngsta lillasyster älskar att surfa och ska tillbringa fjorton dagar i Sverige och Norge tillsammans med sin äldste storebror som tillika är min lillebror och som är lika surfgalen han, trots annalkande medelålder. Och så vill de komma till Vätö vilket kommer att krocka med S och L:s besök. Det blir roligt – jag älskar umgänge där man blandar kön, nationaliteter, civilstånd och åldrar. Och solen kommer givetvis att skina över oss alla.

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så underbart galet! Jag tror ni kommer att ha en jätterolig tid med alla släkt- språk och generationskrockar. Så kul att ha franska syskon - och tänk vad T. ska kunna öva sin franska nu! Din pappa låter för övrigt som en mycket fransk man!!!

Annika Estassy sa...

Ha ha, stackars T, nu kommer han inte undan! :-)
Ja, min pappa är väldigt, väldigt fransk...

Annika Estassy sa...

Och jag har inte mindre än 7 syskon, 2 hela och resten halva... :D

Pia sa...

Låter nästan som min släkt... där språk, åldrar och barn blandas friskt!

När jag åker till min pappa i Spanien pratas det spanska, engelska, finska och svenska i en salig blandning och huset brukar vara fullt av släkt och vänner, den ena mer excentrisk än den andra... men så är han också gammal sjöman.

Min halvbror är 1 år yngre än min dotter. Min farbror är gift med en sydamerikanska som är yngre än hans dotter... och nu har min bror gift sig med en kvinna från Dominikanska republiken som är 16 år yngre och barnlös, samtidigt som han blivit morfar... hahaha! Ja, Du hör ju själv!

Men det är härligt och berikande och man har aldrig tråkigt!

Maria Björkman sa...

Min man brukar säga åt mig att om vi skulle försöka oss på ett släktträd skulle det bli en - snårbuske. Ligger mycket i det. Min man är äldre än min mamma. Mamma och jag är mer som syskon med tanke på mycket liten åldersskillnad. Mammas man (som inte är min pappa) känner sig oerhört förvirrad över vad han ska kalla släktskapet mellan oss, det brukar bli så att jag är hans svägerska för enkelhetens skull.

Ja, det är bara ett smakprov på ännu en släkt med knasiga kopplingar och förvecklingar. Men kul!

Annika Estassy sa...

Och jag som trodde att vi var unika! :-)