fredag 28 augusti 2009

Dagen före avresedagen

Medarbetare kommer in och önskar mig en trevlig resa och jag tänker att "visst ja, vi åker ju i morgon!". Har inte hunnit ställa om mig ännu... Men allt är nog under kontroll. Hyrbilen är bokad och betald, boardingkorten fixade (underbara internet!), passen giltiga, barnen på väg upp från Linköping och tidningen avbeställd. Pappsen har bekräftat att han möter oss, jag har chatat med en av mina halvbröder via FB (underbara internet – igen!) och ikväll ska det tvättas och betalas räkningar. Det låter som om vi är på väg att emigrera men nej, vi ska bara ha en skön familjesemester en vecka. Det var fyra år sedan vi hälsade på senast men jag vet att pappsen kommer att som vanligt kalla mig för sin stora flicka, tycka att vi stannar alldeles för kort tid, säga till barnen att de borde leva hos honom ett tag och lära sig franska samt skaka huvudet åt T som kommer att hjälpa till i köket, någonting som pappsen tycker att barn och kvinnor kan ägna sig åt. Och så kommer han att kalla mina barn och mina halvsyskon för varandras kusiner när mina barn de facto är mina halvsyskons nevö och niece...
Men framför allt vet jag att vår ankomst är väldigt efterlängtad.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter härligt. Var åker ni? En fin vecka önskar jag dig/er!

Evas blogg sa...

Ja jag vet ju vilket land men var där? :)

Annika Estassy sa...

Montpellier! Ligger nära medelhavet fast mer mot Spanien till. Tillhör vindistriktet Languedoc.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Montpellier är så fint, jag gillar de trakterna. Det låter alldeles underbart med resan till hela franska släkten.