söndag 23 augusti 2009

En sensommarsöndag

Hortensia, dahlia och krysantemum på stugtrappen – det är sensommar det. Och så blommar kaprifolen på jordkällartaket. Den första omgången knoppar i juni föll bort p.g.a. av en liten irriterande larv man inte kan göra så mycket åt. Denna ständiga kamp mot alla kryp som bara vill åt ens odlingar...

Lavendelhäcken som planterades i våras har haft en fantastisk utveckling. Och så blommar en stockros, mitt bland Ölandstoken. Fick den förra året som fröplanta av grannen Eva.

Hyllan är ett strandfynd som jag släpade med mig hem efter en svamputflykt förra hösten och fågelboet är tillverkad av någon liten krabat som bland annat använt mina hårsstrån (från hårborsten) för att göra det mjukt och fint. Det tar jag som en komplimang!

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Härliga bilder. Ja sensommaren är fin på sitt sätt. Idag särskilt fin då solen strålar.

Maria Björkman sa...

Mmm... dina bilder doftar! Jag känner den lite bleka solen och vemodet som på sätt och vis ligger över allt det vackra.

Annika Estassy sa...

Sensommar är verkligen vemod, det gäller att suga i sig och lägga på lager!