måndag 24 augusti 2009

Good Hair Day

Hade jag råd skulle jag aldrig hålla på med håret själv. Jag är helt värdelös på att fixa med håret. Jag köper skräpschampo och dåligt balsam eftersom jag är snål och förstår mig inte på alla de hårprodukter som finns: mousse, gel, gelé, vax, serum, spray, produkter som gör håret rakare, produkter som gör håret lockigare, produkter som ger volym och produkter som plattar till, produkter som sägs återfukta men som får mig att se ut som en slickad katt. Har testat ett otal olika sorter med liknande resultat varje gång – jag ser inte klok ut. Badrumsskåpet är fullproppat med tuber, burkar och flaskor som aldrig tar slut. Ibland gör jag ett nytt försök, läser på förpackningen ordentligt och gör precis som där står. Jag ser ändå inte klok ut. Mitt hår lever sitt eget liv och hämnas å det grövsta vid minsta tvång eller införsel av främmande produkter.
Hade jag råd skulle jag inte ens tvätta håret själv, än mindre föna det. För föna måste jag, det torkar aldrig annars. Och torrt blir det. Alltför torrt.
Hade jag råd skulle jag bli en fransk madame som gick till frisören var och varannan dag, jag skulle alltid ha en snygg frisyr och glansigt hår. Precis som det är just nu efter att Anna och Marit tagit hand om mig. Anna har gjort fantastiska slingor och Marit har som vanligt klippt mig på ett ypperligt sätt. Under schamponeringen fick jag sitta i en stol som masserade min rygg. Samtidigt masserade Anna mitt huvud. Jag vill alltid ha någon som masserar mitt huvud och min rygg.
Att håret redan i morgon kommer att se lika oborstat och rufsigt och risigt ut som vanligt, och att dagens besök resulterade inte bara i ett mycket stort hål utan en hel krater i hushållskassan förtränger jag.
Just idag är jag en fransk madame med glänsande hårhjälm.

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Madame! Rygg och huvudmassage låter helt underbart. Jag har helt förfallit till dyr frisör - och bra! Förr i tiden var det henna hemma som gällde så jag inbillar mig att jag sparat in den numera lyxiga hårvården på många års billig. Eller?

Annika Estassy sa...

Absolut Eva, du har verkligen betalat i förväg för den proffsiga hårvård du unnar dig nuförtiden! Jag resonerade på samma sätt idag när jag dessutom köpte "riktigt" schampo och balsam hos frisören.

Cecilia N sa...

Jag tvättar sedan snart ett år håret bara med Coops extrabilliga balsam. Jo, bara balsam.

Kolla lockig.se och se om det inte är nåt för dig med.

Jag tror jag kommer undan med ett halvdussin såna här billiga balsamflaskor på ett år, à 30 spänn eller nåt.

Annika Estassy sa...

Underbart Cecilia, detta måste jag bara testa! Låter liksom helt fel. Men först ska jag göra slut på mina dyra - och förhoppningsvis dryga - flaskor.

Maria Björkman sa...

Cecilia - det du gör försökte jag med förra året, men kanske höll jag inte ut tillräckligt länge för att det skulle bli bra. Håret kändes bara fett och tungt.

Känner annars igen det du skriver Annika, jag är också pinsamt okunnig när det gäller mitt eget hår. Sist köpte jag ett 250-kronors schampo hos frisören som har visat sig bara vara helt fel för mitt hår. Och aldrig tar det slut!