lördag 1 augusti 2009

Hem till Ljusdal

Vi befinner oss just nu i en kommun med blott 19.133 invånare. När jag bodde här, under tonåren, var vi 22.500. Hälften av invånarna bor i tätorten Ljusdal, lika många nu som under min tid. Jag flyttade härifrån för att börja studera i Uppsala och fortsatte sedan vidare till Gävle, Ludvika och Stockholm. Till Ljusdal återvände jag aldrig. Det är dock alltid roligt att komma tillbaka och hälsa på och ibland kan jag fundera över hur livet skulle varit om jag hade stannat kvar eller flyttat tillbaka. Jag testar T genom att fråga om vi inte skulle sälja lägenheten i Råsunda och köpa oss typ en herrgård här istället. Jag läser hans tankar: " vad menar hon nu med detta, vilket svar är den rätta?" Eftersom T är så diplomatisk svarar han att han kan tänka sig att flytta nästan var som helst bara vi gör det tillsammans. Och eftersom jag är kvinna hör jag bara det lilla ordet "nästan". Vadå nästan? Detta måste diskuteras en stund!
Nu ska vi gå ut på köpingen (som man säger här) för att kolla runt i butikerna längst med huvudgatan. Det är fest ikväll, syskonbarnen har fyllt år i olika omgångar och jag tänkte ta ett samlat grepp om gratulerandet. Det går fort att shoppa i Ljusdal och just nu är detta bekvämt och skönt.

6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Och förmodligen gör nåt äkta fynd - det brukar man göra när man shoppar i "köpingar"!

Klimakteriehäxan sa...

Förresten så brukar jag fundera i såna banor också: tänk om jag hade gift mej med Ingvar som jag blev kär i i första klass ... han bor kvar i föräldragården och är bonde precis som far sin ...

Annika Estassy sa...

Du som bondmora - ja, varför inte! :-)
Inga fynd idag - även Ljusdalsbor har lärt sig att ta betalt av turisterna...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Senegal, Montpellier och Ljusdal, vilka spännande kontraster. Jag brukade älska att handla när jag kom hem til Sundsvall, 27000 invånare då jag växte upp innan kommunsammanslagningarna, allt var samlat på Storgatan. Åh min kära gamla Storgata.

Evas blogg sa...

Det går snabbt att shoppa i Ljusdal. Har du besökt ljusbutiken bortanför järnvägen?

Annika Estassy sa...

Inte denna gång!