söndag 20 september 2009

Är sommaren slut nu?

Varje höst är det samma visa. T är ivrig att köra upp båten till varvet där den tas upp och förvaras över vintern. Själv tycker jag alltid att det är alldeles för tidigt, än är det varmt och skönt, varför ha så bråttom? Men T är obeveklig och det är bara för mig att inse att sommaren nog är slut i alla fall. Jag vill inte! Inte för att jag ogillar hösten utan för att det tar så förbaskat lång tid innan det blir vår igen. I södra Frankrike säger man att det är sommar fram till 21 september. Sedan tar hösten vid och den 21 december börjar den milda vintern. Våren kommer den 21 mars och fortsätter ända fram till den 21 juni. Jag tror att den årstidsfördelningen skulle passa mig rätt så bra.

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det låter som något som skulle passa mig bra, den franska tideräkningen. Men jag har inte gett upp om sommaren än - det kan vara varmt och fint långt in i oktober. Bara inte den förbaskade snön kommer tidigt så är jag glad och nöjd!

Evas blogg sa...

Jag har förlikat mig med hösten nu. Det är så vackert ute så jag kan inte annat än gilla läget. Men håller med dig om att sommaren är alldeles för kort. Nästan så att det är mer sommarkänsla nu än vad det var i juli, då vi hade regnigt och kallt här.

Annika Estassy sa...

Snö! Hemska tanke. Men nog minns jag år då den första snön kommit just i slutet av oktober. Ruggigt...
Eva, ni hade verkligen otur med julivädret!

Evas blogg sa...

Ja verkligen. Men apropå snö så snöade det vid Sylarna i torsdags, det är inte långt härifrån.

Maria Björkman sa...

Snö, usch. Mörker, dubbelblä. Jag bävar också inför årstiden som stundar, och ser den som en transportsträcka mot något bättre. Det värsta är att den blir allt tyngre med åren, jag fattar inte vad det beror på.

Min tideräkning är svindlande enkel, men inte lika behaglig som fransmännens: sommar juni-augusti, höst september-november, vinter december-februari, vår mars-maj. Enkelt och praktiskt. Jämnt fördelat. Jämna plågor, så att säga, haha.

Och ja Annika - sommaren ÄR slut nu!

Annika Estassy sa...

Suck, ja den är slut. Bara att bita ihop. Men vår från mars? Nej, ibland ligger ju isen kvar på sundet en bra bit in i april!