fredag 25 september 2009

Mer njutning åt folket!

I min lilla välkomsttext här bredvid skriver jag lite trotsigt och kaxigt att njutning är vårt signum. Luther är inget för mig. Inte heller för David Brax.
"Njutning är viktigare än vi tror" har David Brax kommit fram till i sin doktorsavhandling. Ingen direkt nyhet för min del - jag vet ju vad som får mig att må bra: att äta en chokladbit, att få ha T nära mig, att sitta vid vattnet och titta på båtarna, en ren lägenhet, en god bok... Inga stora saker alltså, utan små stunder av njutning som jag kan leva länge på.
"Att njuta och vara lycklig leder till att vi är mer produktiva, friskare och får mindre personliga problem". Se där - jag ska genast sluta be om ursäkt för att jag unnar mig njutningar.
"Bittra eller deprimerade människor har ofta svårt med motivationen och att uppskatta något över huvud taget. De har hamnat i ett be­teendemönster som kommit bort från njutningsprocesserna, precis som i ett beroende. Bitterheten eller självförnekelsen har blivit en vana."
Tack för det David Brax, nu ska jag riktigt njuta av att det är fredag!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Håller med om dina njutningstankar! Jag är en livsnjutare som vill ha det bästa av livet och allt däri.

Detta är mitt motto:
Jag vill ha passion, själ och hjärta.
Chokladen, jeansen och relationen - allt ska grundas med detta.
Choklad utan själ, jeans utan hjärta eller relation utan passion - vad är det för nått? Då kan det vara!
Jag vill ha det bästa!

Annika Estassy sa...

Det låter som ett utmärkt motto Linus, jag skriver under direkt!