lördag 26 september 2009

Sömnlösa nätter

Jag gör det igen, vaknar klockan fyra. Det är andra natten på raken. Nu har jag dessutom en lätt huvudvärk. Otroligt onödigt. Det är kolsvart ute så jag kan inte skylla på att det är ljuset som väcker mig. Jag vet hur det kommer att bli - om ett par timmar kommer kroppen att vilja tassa tillbaka till sängen och sova en stund till. Och det går ju bra just idag - det är lördag.
Snart kommer tidningen. Vore jag en romankaraktär skulle jag öppna dörren precis när tidningsbudet kom förbi. Jag skulle bjuda in honom - eller henne - på en kopp te och sedan skulle vi prata en stund. Det skulle vara början på någonting.
Rapparen Jay-Z skriver aldrig ner sina låtar, han memorerar dem direkt, bit för bit, allt eftersom orden dyker upp. Allt inspirerar honom. Vore jag Jay-Z skulle jag kanske bli inspirerad av mina sömnlösa stunder, ord skulle bli till en rapptext.
Jag är inte Jay-Z, inte heller en romankaraktär, jag är bara trött. Men vaken.
Och snart kommer tidningen.

7 kommentarer:

Evas blogg sa...

Det är jobbigt att vakna så tidigt. Hela dagen blir upp och ner. Vilken tur att det är lördag idag så du kan ta en liten vilostund mitt på dagen. Ja om du inte har annat inbokat d v s. Här har jag en morgontidig hund som släpade ut mig i ottan. Nu är jag bortom mig av trötthet.

Annika Estassy sa...

Inget inbokat idag, bara lugn och ro i stugan. Så din prickige vän håller dig i gång? Det är bra! :)

Maria Björkman sa...

Mmm, känner igen det där. Omöjligt att definiera, omöjligt att säga varför. Det bara är. En oro i kroppen? Ja kanske, men hur ska man kunna göra något åt det om man inte förstår orsaken? Jag brukar ha huvudet fullt av surr, inga tydliga tankar utan bara surr. Oerhört irriterande. Inte så ofta dock, tack och lov. Hoppas det hör till undantagen även för dig!

Annika Estassy sa...

Samma jobb och samma surr? Kan hålla på tre nätter i rad men den fjärde natten sover jag. Obegripligt...

Jenny L sa...

Hej Annica,
Nu tittar jag in här hos dig efter ditt besök hos mig. Fin blogg du har!
Det verkar på blogginlägget "Min överraskning" som att det är din födelsedag idag, så Grattis! Hoppas du fick lite mer sömn och att du har haft en trevlig födelsedag.

Jenny L sa...

Ps. Jag är numera följare av din blogg. Hoppas det är okej? :)

Annika Estassy sa...

Självklart Jenny, ju fler bloggkompisar vi blir desto roligare. Och gemensam nämnare för oss alla verkar Eva vara... :)