söndag 18 oktober 2009

Jag är lycklig – jag är nog sjuk.

Det går att göra rubriker på det mesta och Aftonbladet är extra duktigt på det. Tro inte att det är okej om du går omkring och är glad, lycklig och full av energi, det kan faktiskt vara tecken på en manisk läggning som i sin tur kan leda till depression… Det är att göra det lite väl lätt för sig när man ska beskriva en bipolär sjukdom.
Det får mig att tänka på Tre män i en båt, den underbart roliga berättelsen om tre unga män och en foxterrier som under två veckor färdas längs Themsen i en bångstyrig roddbåt. Vi läste delar av den när jag gick på högstadiet och jag är sugen på att läsa om den, särskilt avsnittet där författaren, efter att ha öppnat en läkarbok, tror sig lida av samtliga sjukdomar utom skurgummeknän. Det känns som lämplig läsning i dessa tider av allmän sjukdomshysteri.

6 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Det är precis som inför varje sommar - kvällstidningarnas fiffiga tips om hur man ska undvika skilsmässa när vi nu ska ha en massa ledig tid tillsammans. För att inte tala om julhetsen som till varje pris ska undvikas.

Vi verkar vara en utrotningshotad art vi som är lyckliga, trivs tillsammans under semestern och tar julen med ro...

Annika Estassy sa...

Precis så Maria, det gäller att vara lagom nöjd med livet...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tittade in på Aftonbladet igår och konstaterade som du Annika att nyhetstorkan som vanligt skapar fåniga artiklar. Man klarar sig bra utan kvällstidningar måste jag säga. Jag minns fö en sen kväll på ett sjukhus när jag läste en läkarbok som inte borde ha legat i ett väntrum - mina symtom tydde på hemska saker, jag blev mer deppad ju mer jag läste.... ingen bra lektyr!

Annika Estassy sa...

Ha ha Eva, läkarböcker är nog de enda böcker man ska hålla sig undan från!

*P* sa...

Visst är det märkligt att man nästan ska behöva be om ursäkt för sitt goda humör?!
Ibland har jag känt "dumstruten" skava i pannan, eftersom jag alltsom oftast ser livet från den ljusa sidan.

(Längtar tillbaka dit, där jag känner igen mig själv.)

Annika Estassy sa...

P - du verkar vara på rätt väg...