fredag 9 oktober 2009

Nobelpriset jag glömde bort att bevaka

Herta Müller fick Nobelpriset i litteratur igår och jag missade precis allting.
Klockan 13 satt jag i ett utvecklingssamtal med en medarbetare. Efter det var jag tvungen att få iväg en massa styrelsehandlingar med posten. Sedan bad en annan medarbetare om ett möte. När det var klart rusade jag iväg till Previa på Östermalm för att lyssna på ett föredrag om rehabiliteringskedjan. Inte så sexigt kanske men tyvärr nödvändigt. Där smällde jag i mig en liten bit vetebröd och en liten bit cheesecake och ångrade mig genast. Märkligt att ett företag som ska syssla med hälsovård lockar med sådana onyttigheter... Jag mötte upp T på salsan vid Hornstull och dansade bort några kalorier. Ner i tunnelbanan igen och upp till Kulturhuset där vi slukade varsin smörgås innan vi skildes åt – T gick till sin franska och jag till Internationell författarscen. En och en halv timme senare möttes vi igen för att åka hem till vårt kära Råsunda tillsammans. Och någonstans där berättar T för mig att "tyskan" fått Nobelpriset. Han hade koll men inte jag!

Inga kommentarer: