fredag 9 oktober 2009

Nobels fredspris till Obama, men varför?

Jag gillar verkligen Barack Obama och jag har stora förhoppningar när det gäller hans ämbete. Men att ge honom fredspriset är verkligen att göra honom en björntjänst. Herregud, karln har ju precis klarat av sin provanställning! Att han vill mycket och väl är förstås utmärkt men borde inte fredspriset gå till någon som nått konkreta resultat istället för till någon som ännu är på visionsstadiet?
Obama verkade generad över att ha fått Nobels fredspris. Jag förstår honom.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Besynnerligt, ja! Jag förstår inte hur norrmännen tänker i detta fall. Hans ambitioner är kanske lovvärda - men innan han belönas vill jag nog se lite konkret handling!

Annika Estassy sa...

Tänk om det är så illa att norrmännen inte tyckte att det fanns någon annan kandidat?

Maria Björkman sa...

Jag håller med, det känns besynnerligt. Men jag tror de ser en möjlighet i Obama. Han sa något ditåt själv i sitt tacktal - att priset kan antingen ges till någon som har uträttat något, eller till någon som har tillräckligt stor makt för att kunna uträtta något.

Nu förväntar man sig en väldig massa av Obama, rätt eller fel. Det får tiden utvisa.