torsdag 22 oktober 2009

Nyår på Costa Brava?

Vi är bjudna att fira Nyår hos T:s bror på Costa Brava, i närheten av Barcelona. Eller Costa Mucho som T fyndigt döpt om kusten till... Söta svärmor åker nog dit redan till jul medan T och jag vill fira den hemma med barnen. De må vara vuxna nu men det skulle kännas konstigt om vi plötsligt lämnade dem vind för våg över julen. Nej, det vill varken T eller jag. Däremot är inte Nyår en lika känslig högtid, den brukar vi ändå fira på varsitt håll.

Det skulle onekligen vara jätteroligt att få åka ner till Spanien och hälsa på. Miljöombyte och trevligt umgänge är aldrig fel. Därför sitter jag nu vid datorn och letar efter billiga resor. "Åk med Ryanair, det är billigt!" får vi tips om. Och visst, det kostar exakt en tusenlapp mindre för oss att flyga från Skavsta istället för från Arlanda. Men att landa i Nyköping och veta att man har nästan två timmar kvar att resa innan man står i sin egen hall igen känns inget vidare. För mig är det dessutom viktigt att de företag jag är kund hos har sunda värderingar. Jag är inte så säker på att Ryanair har det.

5 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Håller med om misstankarna ang Ryanair. De skulle nog "sälja sin mamma" för extra andelar av flyg-kakan. Samtidigt är det lite frestande med deras priser ...

Vi håller just på att beställa resa till Barcelona! Min mamma bjuder på resa för hela familjen för att fira min femtioårsdag i Barcelona! Vår äldsta dotter är ju där i år.
Vi har jättepositiva erfarenheter av Costa Brava -ifrån Sa Tuna och Begur i synnerhet. Men, Costa Mycket är en passande beskrivning:)

Annika Estassy sa...

Vad roligt Sofie att ni åker till underbara Barcelona hela familjen! Och grattis i förskott (?). Ja, det är svårt att vara principfast i alla lägen...

Evas blogg sa...

Vad roligt det låter! Men jag skulle nog lägga på tusenlappen och slippa Ryn Air. De tar ju extra betalt för ALLT.

Annika Estassy sa...

Du har rätt Eva, ibland är det bara inte värt det. Det blir Arlanda!

Maria Björkman sa...

Det heter Costa Vadevill, tror jag. Ryanair är skrutt, men det har du uppenbarligen redan kommit fram till alldeles på egen hand. Låter underbart härligt!