söndag 1 november 2009

Stacey Kent, var har du varit hela mitt liv?

Många gånger när jag läser en riktigt bra bok försvinner tid och rum. I kväll var vi på Fasching för att lyssna på Stacey Kent och jag upplevde exakt samma sak – tidvis försvann här och nu. Jag kom på mig själv med att helt sjunka in i musiken. Stacey sjöng på engelska, hon sjöng på franska, hon sjöng underbart medryckande bossanova på portugisiska, hon spelade gitarr, och jag ville bara vara henne.

Sen sjung hon What a wonderful world som spelades på min svärfars begravning förra året och då ville jag bara gråta.

Det var alltså underbara jazzsångerskan Stacey Kent och hennes fyramannaband som för första gången på tio år stod på Faschings scen. En saxofon (som ibland byttes ut till en klarinett), ett piano, en ståbas, ett trumset, skickliga musiker och så Stacey Kents fantastiska stämma och utstrålning – mer behövdes det inte för att skapa magi. Jag kan bara beskriva stämningen ikväll med ett ord – kärlek. Vilken härlig artist hon är Stacey och tänk så mycket lycka som strålar ut från henne, kanske för att hon älskar det hon gör och för att saxofonisten på scenen, Jim Tomlinson, också är hennes livskamrat?

Såväl T som jag känner oss helt uppfyllda av vad vi varit med om. Vi köpte givetvis hennes senaste skiva och den kommer att gå varm hemma. Mycket , mycket varm.

Tack söta Pia för att du tipsade mig om Stacey. Och så roligt att få träffa dig ikväll. Tänk att vi kände igen varandra på direkten! Det vankas en bloggträff snart…

9 kommentarer:

*P* sa...

Godmorgon!

När jag vaknade idag, låg jag kvar och tänkte på det här inlägget (läste det igårkväll).
Jag blir helt enkelt hjärtevarm när jag läser härinne! Tänker också på lördagens inlägg, om tv-tittande och radiolyssnande. Ni verkar ha det så fint tillsammans. Underbart!

*måndagstankar från mig*

Annika Estassy sa...

Tack kära P, vad glad jag blir att du tycker så!
Tack för måndagstankarna - de behövs. Men glöm inte bort att ta hand om dig själv också..

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ellen och jag tittade förvånat undrande på varandra... nä vi vet inte vem Stacey Kent är men jag förstår att det är något att se fram emot! Kul.
Och så kul att du och Pia träffades irl. Vi får allt ordna en liten bloggträff när jag kommer hem.Det börjar bli dags.

Annika Estassy sa...

Jag törs nästan lova att ni kommer att gilla henne. Jag visste inte heller vem hon var förrän Pia tipsade om henne. Men jag kände igen hennes röst och upptäckte att hon fanns med på en CD med blandade jazzlåtar som vi köpte i vintras.
Du kan få visa upp din solbränna för oss när du kommer hem!

*P* sa...

Annika - jag lovar att pyssla om mig! Jag var ju tvungen att nappa på ditt musiktips. Via fantastiska Spotify ;o) hittade jag henne. Vilken skön musik! Tonerna förgyllde gråmåndagen! Tack! =0)

Pia sa...

Ja, vad roligt det var att få träffas i verkliga livet också! Halva dagen har jag gått som på små moln när jag tänkt på gårdagskvällens konsert! Efter att ha lyssnat på henne ett par år på cd så var det fantastiskt att få höra henne live! Vilken underbar människa!

Ska bli kul om vi lyckas få till en bloggträff så småningom! Kram

Annika Estassy sa...

Stacey Kent sa igår att hon är med på Facebook och att hon faktiskt läser allt hon får...
Ja Pia, du låg steget före där!
Kul P att även du blev såld.

Maria Björkman sa...

...ho ho - jag vill vara med när ni träffas!!!

Annika Estassy sa...

Simma över då!