söndag 29 november 2009

Tre kvinnor, tre historier.

När vårt lilla bokgäng träffas igen om ett par veckor, är det dags att bestämma nästa års läsning. Vi ska presentera tre förslag var och sedan välja en bok från var och en av oss. Något särskilt tema har vi inte denna gång men de romaner jag själv troligen kommer att föreslå är alla skrivna av kvinnor: En liten historia av Eva Adolfsson, En vinter i Stockhom av Agneta Pleijel samt Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm. De två första rekommenderades av Carin Mannheimer på radion idag och den tredje har jag länge varit nyfiken på men inte kommit mig för att läsa.
Nu hinner jag kanske ändra mig innan vi ses, det är väl inte alldeles otroligt, men dessa tre romaner har jag i varje fall redan beställt – jag börjar planera mitt jullov.

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag har inte läst NÅGON av dessa. Hm. Men man kan ju inte hinna allt...

Annika Estassy sa...

Det finns bara en sak att göra om vi ska hinna med att läsa allt vi kanske borde läsa och det är att sluta jobba! Å andra sidan verkar pensionärer vara de som har minst tid av alla så...

Evas blogg sa...

Tack för boktipsen!