lördag 12 december 2009

Det ska vara en optimist i år.

Tänk positivt – snart blommar New Dawn igen.

Mamsen har i åratal predikat om vikten av att affirmera. Vill du verkligen ha en förändring? Tänk då positivt och affirmera att du ska få det, har hennes budskap varit.

Som yngre fnös jag åt hennes – som jag tyckte – flummiga teorier. Det gör jag inte längre, numera vet jag att positivt självprat fungerar. Det gäller helt enkelt att ställa om sitt tänkande och fokusera på det som är bra istället för på det som är dåligt.

Tiden har nu hunnit ikapp Mamsen och jag läser i SvD att det råder högkonjuntur för optimisterna. Det senaste inom psykologin är att motverka depressioner genom att arbeta med människors styrkor istället för svagheter. Se möjligheterna och umgås med människor som stärker och uppskattar dig är rådet.

Plötsligt har det som de senaste åren varit min livsfilosofi, blivit accepterat av vetenskapen. Dock undrar jag vad som är nytt med dessa forskningsrön – visste vi inte redan att det förhåller sig så?

5 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jomen visst! Är det inte så med både det ena och det andra "nya" forskningsrönet, att det är gamla självklarheter som plötsligt blivit vetenskapligt bevisade?

Annika Estassy sa...

Precis, ingenting är på riktigt förrän forskarna fått säga sitt. Men även om pendeln brukar slå tillbaka förr eller senare (ät 8 skivor bröd om dagen - nej, ät INTE bröd!) får vi hoppas att man inte plötsligt får för sig att hylla negativismen!

Pia sa...

För mig behövs inga vetenskapliga bevis... jag är sedan födseln en obotlig optimist. Och kanske är det optimismen som ger mig styrka och gör att jag klarar av alla motgångar i livet utan att ta stryk allt för mycket.

Annika Estassy sa...

Pia, du vet nog inte det men du är en sann inspiratör!

Pia sa...

Tack Annika, jag känner mig inte som någon inspiratör, men det kanske vore en ny bana i livet?! ;)
(Skämt åsido)

Nej, jag är nog bara lilla jag utan krusiduller.