onsdag 9 december 2009

Drömmen om Catherine


Min hårfrisörska Marit är inte bara duktig och trevlig, hon är dessutom väldigt vacker. En av kunderna på salongen har blivit riktigt betuttad i henne och ringt hennes manliga kollega för att fråga lite om den sköna mö. Tror han att hon möjligen skulle vara intresserad av att bli hans kulturella sällskap? Han har nämligen två biljetter till Dramaten, första raden och allt… Hon är ju så vacker flickan, ser precis ut som en ung Catherine Deneuve och han skulle bli så glad om hon… Kanske att kollegan, som kunden betraktar som någon slags förmyndare till Marit, skulle kunna lägga ett gott ord för honom…

Men nej, Marit är inte bara ointresserad, hon är dessutom arg. Kunden är 80 år, gift och går omkring i en illaluktande gammal kostym. Vad i all sin dar tror han? Någon Anna Anka är hon definitivt inte. Och Catherine Deneuve, vem är det förresten? fnyser Marit.

Stackars östermalmsgubbe – du får nog fortsätta att titta på gamla franska filmer och drömma om Catherine, för Marit, henne får du aldrig gå på vare sig Dramaten eller någon annanstans med.

5 kommentarer:

Jenny L sa...

Haha! Det sista som överger människan är ju som bekant hoppet. Stackars (dumma) gamla gubbe - och din hårfrisörska Marit. Blir lite nyfiken; hur gammal är hon?

Annika Estassy sa...

Jag vet inte men jag gissar att "flickan" är strax under 40 år. Och visst tycker man lite synd om hennes tillbedjare...

Evas blogg sa...

Oj, oj, oj. Nu är jag ingen Catherine D men har varit med om något liknande. Ack ja.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

För övrigt anser jag att Catherine Deneuve är helt otroligt vacker! Vilket dock inte ursäktar den kärlekskrankes beteende....

Annika Estassy sa...

Håller med Eva!