söndag 20 december 2009

Väntans tider


På onsdag förmiddag anländer såväl barnen som mamsen och hunden. Vi har bäddat rent i alla sängarna, julpyntat och förberett oss för anstormningen. Mamsen får låna dotterns sovrum. Dotter flyttar istället in i det gula rummet där sonen brukar sova. Han får i sin tur en viksäng i det blåa rummet som en gång var hans men som vi nu har som arbetsrum. På så vis har alla en dörr att stänga om sig – om vi nu skulle vilja det.
Jag frågar dottern vad hon förväntar sig av julen: "Mat!" svarar hon genast. "Jag vill ha sill och potatis och gräddfil!". Som matlagningsointresserad student är det kanske det man helst vill ha när det är jul – god mat som någon annan lagat. Julklapparna kommer i andra hand.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vår äldsta kommer ikväll och hon vill bara sova. Trist kan man tycka men hon jobbar jämt (nästan) och när hon kommer hit då brukar luften gå ur henne. Vår yngsta kom för en vecka sen och hon tycker det är fint att få mat, fattig student som mest lever på nudlar annars. Men hur många rum har ni i er lägenhet, undrar jag när jag läser ;)

Annika Estassy sa...

Ha ha, vi har "bara" en 5:a. Lägenheten är inte så himla stor, 113 m2, fast välplanerad.
Sova brukar även dottern göra när hon kommer hem, samt bli sjuk! Det slår aldrig fel.

Evas blogg sa...

Oj, vi har bara 94 m2. Det blir lite trångt nu när vi ska bo fyra pers. här. Men absolut inget att klaga över. Mysigt när man "knor ihop sig". Ja sjuk ja, det glömde jag.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Trevligt att vara i väntans tider! I morgon kväll kommer dotter Ellen från Paris, medförande pojkvän som vi aldrig träffat men hört så mycket om. Ska bli spännande.Är nu i valet och kvalet om de ska bo i mitt arbetsrum eller i Ellens fd rum, numera mitt sovrum. Härligt med många rum, Annika. Jag skulle gärna vilja ha ett gästrum till.

Annika Estassy sa...

Vad spännande Eva att få träffa Ellens pojkvän! Om det är första gången han kommer till Sverige så har han tur med det exotiska vädret!
Visst är det skönt med många rum, särskilt om man har släkten på annat håll. Men den dagen båda barnen flyttar tillbaka till Stockholm - vilket de vill - då flyttar vi till någonting mindre.

Pia sa...

En trea på 69 m2 kommer man inte långt med om man ska knöka in alla barn och barnbarn, så det är tur att alla utom en bor kvar i Norrtälje. Men visst är det roligt att ha "huset" fullt till jul.

Annika Estassy sa...

En trea är vad vi önskar oss också, så småningom!

Maria Björkman sa...

Hur många rum vi har är oklart, men vi har tre som är användbara, varav två sovrum. Sisådär 70 kvm, beroende på om man räknar med eller utan snedtak. Så är det med ett hus som är påbyggt i omgångar! Även vi har kära dottern med fästman hemma en hel vecka, måndag till måndag, och jag njuuuter. Låt oss alla njuta av nära och kära i jul!