söndag 13 december 2009

Söndagar är lika med städdagar.

Söndagar har blivit våra städdagar. Då går T omkring och dammar alla fria ytor, torkar av lister och bokhyllor och han behöver aldrig någonsin kliva upp på en pall för att nå. När han är klar städar han badrum och toalett. Han gör det bra vilket är tur för mig eftersom jag är född med en speciell röntgenblick när det gäller smuts och fläckar.
Själv går jag runt med min bäste vän, dammsugaren (nästan allt går att dammsuga!), skakar mattor, byter sängkläder och städar köket. Idag fick jag dessutom för mig att sopa altanen, ta bort sommarblommorna och flytta perennkrukorna. Tre maskiner med tvätt blev det också och så lite jobb ovanpå det. Men nu har söndagsfriden lägrat sig över vårt hem, nu blir det glögg, pepparkakor och tända ljus. För det är ju tredje Advent och Lucia idag vilket vi, mitt i allt stök, helt glömt bort.

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Åh, vad ni är duktiga! Så där noga städer inte vi så där ofta... Fast nog borde man, särskilt när man har husdjur. Men jag läste nånstans att lite dammråttor visar att man har gjort något annat. Den typen av citat fastnar hos mig...

Annika Estassy sa...

Jag tror att städtagen sitter kvar sedan tiden sonen bodde hemma. Han är inte bara pälsdjurallergiker utan även allergisk mot dammkvalster. Dock är jag urdålig på att putsa fönster...