torsdag 21 januari 2010

Allt behöver inte bli klart genast.

Det blev lite kvällsjobb vid datorn idag. Jag har även gått igenom en massa protokoll från vår samfällighetsförening. Kreativiteten försvann någonstans på vägen så jag går nu och dammsuger och ser om jag finner den igen.
Att dammsuga är motion (jag är mycket energisk när jag dammsuger) samtidigt som det rensar hjärnan på ett ypperligt sätt. Jag ska fundera lite över om jag ska börja sticka igen.
E, A och jag var till Formexpo på Stockholmsmässan idag och jag fick sådan lust att sticka mig en gles mohairsjal av ljuvligt tunn bouclégarn. Det fanns sådana sjalar där och de är säkert vansinnigt opraktiska med sina glesa maskor men ack så snygga…

Vi kom att tala om kreativitet och jag suckade lite över allt jag skulle vilja göra men inte hinner; sticka, virka, sy, teckna… Unga E, hantverksutbildad och klok som en bok, undrade då om jag var tvungen att göra allting samtidigt? Räckte det inte att jag var kreativ med ett par saker i taget? Och måste allting bli färdigt på en gång? Inom hantverk är det ju själva processen som är målet, att låta händerna jobba i sin egen takt och tankarna få det utrymmet de behöver. "Just nu är jag inne i en läsperiod och då får resten vänta" säger E. Jag sade det – klok som en bok!

Där fick jag mig en tankeställare… Jag kanske ska följa hennes råd att skaffa mig en stickkorg att ha i stugan, och sedan sticka på min sjal lite då och då, när andan faller på. Varför ha så bråttom med att få den klar, det är inte så att jag har någon deadline direkt…

7 kommentarer:

Marie sa...

Ler igenkännande...just det där med att bli färdig. Vi glömmer kanske bort att ibland är det faktiska vägen som är målet...Kram och lycka till med stickningen, i sådan där lagom takt.

Evas blogg sa...

Ja alla dessa ofullbordade projekt! Låter som en klok vän du har. En sådan sjal har jag, den fastnar i allt men är mycket vacker och varm. Så jag tycker absolut att du ska ha en sådan som ett litet då och då projekt.

Granne med potatisodlaren sa...

Det är så härligt att sticka en stund och koppla bort alla tankar. Jag har nästan alltid en stickning på gång. Ibland går det snabbt att bli klar, ibland tar det många månader.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Är vi inne på handarbete? Jag bloggar om mormorsrutor idag. Har börjat virka igen och det är skönt. Tony Irvings sjal är lätt som en plätt att virka och väldigt fin. Ett litet tips bara!

Pia sa...

Så klart att Du ska ha en stickkorg Annika! Jag har flera stycken med massor av ofullständiga projekt som påbörjats med stor entusiasm och sedan aldrig avslutats eller i väntan på att avslutas.

Detsamma gäller mina högar av vackra tyger som jag skulle kunna sy så mycket av... de ligger där och mognar till sig och en vacker dag så vet jag vad jag ska sy och då finns tyget på plats.

Ingen brådska här inte.

Jenny L sa...

Nämen... tecknar du också Annika? Något man kan ta del av här på din blogg?

Annika Estassy sa...

Skönt att se att vi är flera som vill och gör men inte alltid blir klara!
Jenny - jag tecknade mycket som yngre men så kom det annat i vägen... Vet inte ens om jag kan längre och skulle vilja gå en kurs. Men när?!