fredag 8 januari 2010

I år ska inte TV4 tjäna en krona på min röst.

När nästan hälften av deltagarna i Let's Dance består av TV4 profiler så känns det liksom inte så roligt längre, bara uppgjort. Det har kanske alltid varit så men i år är jag medveten om det.
Fanns det verkligen inga andra att bjuda in eller är det en genomtänkt strategi frånTV4:s sida? Tyvärr tror jag på det sistnämnda och då handlar det inte längre om underhållning, utan om marknadsföring av tevekanalen och manipulation av tittarna. Jag kommer troligen att fortsätta titta (eller så håller jag mig till På spåret istället) men rösta – nej, det tänker jag inte göra. En liten lam protest, men ändock...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske också så att det är svårt att få tag på medverkande, då frågar man sin egen personal...
Bara en gissning, eftersom det inte är första säsongen, och man vill mjölka ut några kronor till ur programmet.

Maria Björkman sa...

Jag tror inte det skulle vara några problem att få tag på medverkande, det här har växt under de år som det pågått och det ses som en merit att ha varit med. Tror i alla fall jag. Därför sluter jag mig till samma uppfattning som du Annika. Som i så många andra TV-program är det redan uppgjort, planerat och klart. In i minsta detalj, som Charles Ingvar Jönsson skulle ha sagt. Ett annat exempel på det är ju att vi aldrig får se rösteresultatet - hur mycket har svenska folket röstat på var och en. Vi ställs bara inför fullbordat faktum.

Men jag tror att jag kommer att fortsätta titta.