fredag 1 januari 2010

Och så blev 00-talets sista nyårsafton!


Jag kom in i min nyårsklänning, köpt för ett antal år sedan, men först efter att en av de otaliga små knapparna som håller ihop den baktill for iväg som ett pistolskott rakt in i sovrummets element. Det blev till att ta fram nål och tråd.
Dottern hann före mig in i badrummet och kom ut lika söt som Carrie Bradshaw i SATC. Hur pojkvännen vågar låta henne gå på fest utan honom förstår jag inte.

Vi kom till en fullsatt Kungliga Opera och fick njuta av en härlig balettkavalkad samt ett glas bubbel i pausen. Ännu en knapp i klänningen for iväg (över rumpan förstås) och T fick ordna till det hela med den säkerhetsnål jag turligen hade med mig.

I ett lätt och vackert snöfall promenerade vi vidare till Jacobs krog där en sen avsmakningsmeny väntade. Såväl mat som dryck fick T att sväva iväg på små rosa njutningsmoln. Och vi åt och vi drack, och vi drack och vi åt och en tredje knapp for iväg (återigen p.g.a. stussen). Nu fanns dock inga fler säkerhetsnålar att ta till och jag fick linda in rumpan i min sjal.

Lagom till tolvslaget då alla ångbåtarna drog i sina visslor, stod vi tillsammans med massor av folk nere vid vattnet och njöt av att se Stockholmshimlen fyllas av fyrverkerier, allt ackompanjerat av månens sken. Dock var det inte endast fyrverkier och champagnekorkar som flög iväg, det gjorde även en fjärde knapp, över ryggen denna gång. Vi bestämde oss för att traska hemåt – vem vet hur det skulle sluta om klänningen fortsatte att protestera på det viset!

Jag har nu ägnat morgonen åt att inte bara sy i de flygande knapparna utan även sätta dit små osynliga tryckknappar som extra avlastning. Allt till tonerna av Nötknäpparen och Svansjön som blivit T:s nya favoriter. Och strax är det nyårskonsert från Wien på tv, en tradition jag mycket ogärna missar. Publiken där må vara galaklädd, själv tänker jag sitta klädd i min morgonrock – som inte har några knappar.

8 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Vilken härlig beskrivning, jag riktigt hör och ser rikoschetterna vina runt dig och T!

Du är vacker som en dag, Annika. Ni tycks ha haft en härlig kväll, njut nu och ha en lika härlig nyårsdag fast på annat sätt!

Evas blogg sa...

Vilken uppfriskande beskrivning! Och du är verkligen elegant på bilden. Låter som en fantastisk nyårsafton, även om knapparna ven likt fyrverkerier.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Du är hur stilig som helst, vad bra det är med en sjal att vira in sig i! Klok kvinna är alltid sjalförsedd!

Annika Estassy sa...

Tack för komplimangerna och jag föredrar extra tryckknappar framför att sluta äta praliner! :D

Pia sa...

Underbar beskrivning av en uppenbarligen fantastisk kväll!

Du var verkligen strålande i Din vackra klänning! Vilken nyårsafton att minnas och berättat för barnbarnen om. :)

Annika Estassy sa...

Ja du Pia, den klänningen ska jag spara som minne även om jag aldrig mer kommer in i den! :D

*P* sa...

Tack för ett härligt skratt, Annika! Underbart beskrivet!

Ni är så vackra, både du och din dotter!

Annika Estassy sa...

Du vet ju hur det är med döttrar P - de har ungdomens skönhet medan deras mammor har livserfarenhetens! ;D