onsdag 13 januari 2010

Sätt upp rätt mål och låt hjärnan arbeta!

Lika lite som vi skriver inköpslistor på allt det vi inte vill köpa, lika lite ska vi tänka på det vi inte vill ha ut av livet. Vi ska istället koncentrera oss på det vi vill ha och göra det till ett mål. Så snart vi på ett medvetet och strukturerat sätt formulerat det, kommer vårt undermedvetna att omedelbart börja koncentrera sig på att arbeta för att målet ska uppnås. Det är så hjärnans målsökningsmekanism fungerar. Rätt så fantastiskt, eller hur?

11 kommentarer:

Lilla a sa...

Du är klok som en gammal bok. Det stämmer verkligen det du säger och jag tror verkligen att du har rätt. Vissa dagar tvivlar jag dock på om det funkar. De är dagarna då det inte alls blir som jag tänkt trots att jag tycker att jag både har fokuserat och gjort allt för att få till det som jag vill. Kanske det är då tålamodet skall komma in...Allt kanske inte sker riktigt så fort som i varje fall jag önskar.

Tack för dina tänkvärda inlägg!

Kram lilla a

Annika Estassy sa...

Tack lilla a! Och tålamod är nog nyckeln. Det har jag dåligt med...

Marie sa...

Tänk så sant, tankarna styr verkligen mycket och hur viktigt är det då inte att vi styr tankarna. Vi alla känner nog igen hos här...och jag märker så väl när min tid och tankar allt för mycket har fått tänka på allt jag inte vill, allt jag inte kan...och hur känner jag mig då...inte bra. Så är ska det tänkas i andra banor. Kram

Annika Estassy sa...

Egentligen vet vi ju allt det där Marie men det är bra att bli påmind ibland. Gäller även mig som lätt fastar i allt jag inte vill. Kram

Anonym sa...

Så är det absolut!
Även när det gäller framtida planer eller det vi kallar drömmar som man vill förverkliga, det är samma sak, man ska se sig i DEN situationen, föreställa sig den och starta resan för att komma dit.

Sen tror jag det är viktigt att man sätter sina mål med delmål, att man gör det överskådligt ( för sig själv ).
Jag läste en gång en bok, som jag inte minns namnet på, det var en kvinna som hamnat i riktigt känslomässig och ekonomisk kris, det var allt som går inblandat, ihoppklappat äktenskap, skulder, misshandel - allt - I alla fall, hon ville börja om, som man så fint säger, hon ville vidare, hon ville bo vid havet, ha ro och ha en båt.
Hon ville måla.
Hon hade inte råd med att köpa ett hus vid havet, hon hade inte ens råd att hyra ett hus vid havet.
Hon var dock beredd att ge upp andra aspekter i livet, som fast inkomst, byta miljö osv.

För att inte förlora sikte på sin plan, för att göra den verklig, för att ha del mål så var hennes första köp ett par åror till sin framtida båt.

Klokt tycker jag.

Anonym sa...

En annan sak, en helt annan sak, jag måste skärpa mig, jag skriver för MYCKET i andra människors kommentarsinlägg, det är ju hela blogginlägg! ;-)

Annika Estassy sa...

Ha ha Carina, det är ju jätte roligt att du skriver så mycket ju! Just nu finns det en sak jag väldigt gärna vill ha. Jag ska träna på att se mig i den situationen så får vi se hur det går!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Mitt valspråk är: Har man bara en sadel så kommer nog en häst! Det sa min lilla granne Kattis som så gärna ville ha en häst, det fick hon ju inte. Men då skaffade hon en sadel och svarade så när hennes mamma undrade varför i alla världen hon skulle ha en sadel när hon ingen häst hade. Positivt tänkande!

Jenny L sa...

Så sant, så sant! Det är som berättelsen om munken som satte sig i en grotta för att fundera över livet. För varje negativ tanke drog han ett svart streck i taket och för varje positiv ett vitt. Men ganska snart var hela taket svartmålat och han blev sittande i totalmörker. Så munken bestämde sig för att tvinga fram positiva tankar - för att få ljus. Efter en tids ansträngning av positivt tänkande var hela taket vitt och han fick ljus igen.

Annika Estassy sa...

Det var två fina liknelser. Nu undrar jag förstås om Kattis fick sin häst någon gång... :)
Och tänk att positiva tankar ska vara så mycket svårare att kläcka fram än negativa.

Sofie B-C sa...

Vilka kloka funderingar! Instämmer helt -i synnerhet beträffande "har man en sadel ..." principen!