lördag 30 januari 2010

Utsålt både här och där

Jonas Gardells nya show Trafikplats Glädjen på Folkoperan får en fin recension i dagens DN. Nästa helg ska vi dit och titta på föreställningen - såväl T som jag gillar Gardell. Mitt ex gjorde det inte. Gardell var bland det värsta han visste och han var nästan tvungen att lämna rummet när Gardell var på teve. Tänk så olika man kan tycka!

För övrigt är det ett väldigt tryck på många av Stockholms scener just nu vilket är fantastiskt härligt: Dansens hus, Stadsteatern, Dramaten - kolossalt utsålt det mesta. Publiktrycket är stort även när det gäller biograferna. Det är bra, mycket bra.

5 kommentarer:

Pia sa...

Jag gillar också Gardell, men jag tror att det är många män som har svårt för honom. Kan möjligen finnas ett uns av homofobi där?

Var glad att T gillar honom också, så får Ni njuta av Trafikplats glädjen tillsammans.

De utsålda föreställningarna tyder väl på att det finns ett stort intresse och behov av kulturella evenemang. Kanske en kontrast till allt ytligt och ett bevis på att vi värderar upplevelser tillsammans mera.

Evas blogg sa...

Kultur behövs, det märks i och med alla utsålda föreställningar. Härligt. Gardell, jag blir trött när jag ser/hör honom. Han är duktig och intelligent och skriver så bra men hans energi gör mig så matt.

Annika Estassy sa...

Ja, det kan vara lite av Duracellkanin över Gardell! :)
Många - och inte bara män - har kanske också svårt för fjolligheten han kör med ibland?
Nåväl - rapport kommer nästa helg...

Marie sa...

Märker att jag bor långt borta från de stora scenerna här i min lilla lilla stad på landsbygden i Norge..en liten saknad sprider sig. Men kulturupplevelser finns överallt...bara i lite mindre format. Kram

Annika Estassy sa...

Visst är det så Marie. Det finns massor med kultur även på lokal basis. I Sverige finns dessutom Riksteatern som turnerar runt med bra teater.