lördag 13 februari 2010

Inte utbytbar

DSCN4854Jag har påpekat det tidigare, hur svårt jag har att bestämma mig för en enda och konsekvent genomförd inredningsstil. Ibland inbillar jag mig att jag får unika snilleblixtar. Pyttsan. Josef Frank är hetare än någonsin har jag upptäckt. Vår nya vita marockanska puff såg jag i torsdag i en NCC-annons. Röda soffor vimlar det av överallt.

Kanske att det snart blir modernt med allmogemöbler igen, precis som det var på 70-talet när vi flyttade till Sverige? Inte mycket pengar hade vi och mamsen länsade vinden i sitt barndomshem, bondgården i Hälsingland, samtidigt som vi ständigt gick på auktioner. Möblerna skulle sedan lutas av.
Avlutad blev även den bäddsoffa som mamsen föddes i och som jag fick när jag fyllde 21. Åtminstone fyra generationer har sovit i den.
Jag har många gånger varit trött på det allmogeaktiga och varit nära att byta ut soffan mot en modernare sängram. Det var innan T förälskade sig i den och mig (jag är lite osäker på ordningen där).

4 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Så är det - man tror/tycker man har kommit på något fiffigt, men oftast har man bara plockat fram något som legat i bakhuvudet länge som man fått inspiration till av något man sett eller hört. Ungefär som mina ljusslingor. Inte särskilt revolutionerande, annat än just hemma hos mig. Men det räcker!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Mina fina avlutade möbler är spridda för vinden, så synd! Exmannen har nog den fina skänken, han blir modern igen med den. Visst är man ett offer för trender... man går och längtar efter något som inte finns, som jag med min blå sammetsfåtölj, om ett år är jag säker på att en sån fåtölj finns i alla möbelaffärer.

Granne med potatisodlaren sa...

En soffa som har använts i fyra generationer kan aldrig bli ute.
Värre är vissa färger. Nu börjar folk måla sina rum och kök i orange. Det kommer jag inte att göra.

Annika Estassy sa...

Vänta bara GrannEva - snart har du en vacker orangefärgad fondvägg någonstans. Den kommer att lysa upp rummet och göra dig glad! :)

Jag läste nyss någonstans att furu är på väg tillbaka och jag slår vad om att ljusslingor i fönstren samt blåa sammetsfåtöljer blir nästa trend.