tisdag 2 februari 2010

Jag kan laga mat – när jag vill...

På fredag kommer goda vänner till oss för att äta middag. Mat och vin tillhör deras stora intressen och vi äter alltid supergott när de bjuder. Vi vill givetvis inte vara sämre. Så jag har funderat lite på vad vi ska äta och bestämt mig för en fransk meny; en skiva grovt lantbröd med Pâté de campagne och små cornichons, Bœuf Bourguignon med en riktigt krämig potatismos till samt min chilikryddade chokladmousse. Ett franskt vin till, bien-sûr.
Annika in the suburb har redan tipsat mig om att jag ska torka köttet innan jag bryner det samt öka på mängden morötter. Fler tips?

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag pressar saften ur en halv apelsin och blandar med litet idealmjöl och häller i grytan någon halvtimme innan serveringen, den andra halvan får koka med. Sen steker jag en blandning av bacon och svamp och lägger i alldeles i slutet och klipper en massa persilja över vid serveringen.

Maria Björkman sa...

Ja, men så är det ju. Vi kan om lusten faller på, några gånger om året. Det är vardagsmatlagningen som inte fungerar hos mig, jag saknar en gen tror jag.

Annika Estassy sa...

Vilka bra tips Eva, tack!
Maria - samma gen verkar alltså saknas hos mig också...

Annika sa...

Precis, torka av köttet noga. Stek inte för många bitar i pannan på en ggn. TA mer morötter än receptet anger. det är mina råd, och ett GOTT vin...(men det är ju gjutet).
Det är ju rätt lätt att göra BB, och det blir så gott!!!
Lycka till!!
Vet du, potatismoset jag gjorde var det godaste jag ngnsin gjort. Vet inte hur mkt smör jag hade i + att jag hällde i vispgrädde...
Hjärtinfarkt på tallrik, men hey...det är OK ibland...