fredag 5 februari 2010

Succé!

-Detta är nog det godaste du någonsin lagat! säger finsmakaren T med ett häpet uttryck i ansiktet när han skrapar rent gjutjärnsgrytan där min Bœuf Bourguignon puttrat i dryga två timmar. Även det hemlagade potatismoset tog slut, för att inte tala om min chokladmousse med smak av chilie.
-Hur fick du till allting så bra? undrar T euforiskt.
Ledsen, men en Chef avslöjar aldrig sina hemligheter...
(Dock handlar det om råvarorna, som alltid, bl.a. fantastiskt bra kött köpt i Östermalmshallen.)

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Råvarorna är viktiga. Så även kocken/kockan! Kul att det blev så bra!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Du får väl ta hand om den franska matlagningen i fortsättningen? Kul att det blev så gott.

Maria Björkman sa...

Ja, för det handlade väl inte om dig...? Jag är glad för din skull, Annika. Eller också inte, eftersom du nu åker på den här sysslan fler gånger förmodligen!

Anonym sa...

Jag ska meddela dig i god tid innan jag kommer till Sverige nästa gång, så du hinner planera, gå till till Östermalmshallen, Systemet! :-)

Annika Estassy sa...

Jag körde Julia Childs variant på Boeuf Bourguignon och det är i ärlighetens namn svårt att misslyckas med köttgrytor. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka de entusiastiska (och förvånade) reaktionerna...
Carina - ja, säg till så jag hinner planera lite!